3 طرز تهیه گاناش شکلاتی؛ با خامه و بدون آن
به گزارش وبلاگ دیدنی ها، اگر حتی یک بار دنبال طرز تهیه گاناش شکلاتی رفته باشید، می دانید که بسکمک از دستورها فقط از دو ماده اولیه استفاده می کنند. خامه و شکلات؛ همین! شما فقط با کمک همین دو ماده می توانید یک روکش شکلاتی مجذوب کننده برای انواع کیک و شیرینی درست کنید.
اما گاناش فقط به عنوان یک روکش یا فیلینگ مورد استفاده قرار نمی گیرد. شما می توانید از گاناش شکلاتی به عنوان یک دیپ استفاده کنید. لطفا چند لحظه چشمانتان را ببندید؛ تصور کنید فصل توت فرنگی ست؛ یکی از توت فرنگی ها را در گاناش فرو کنید و آن را در دهان بگذارید؛ طعمش حیرت انگیز است!
احتمالا شما هم با تصور این لحظه آب دهانتان راه افتاده است. پس به هیچ عنوان تعلل نکنید و خیلی زود دست به کار شوید. ما در ادامه این مقاله برای شما 3 طرز تهیه گاناش شکلاتی را تهیه کرده ایم.
طرز تهیه گاناش شکلاتی بدون خامه
اگرچه در دستور گاناش شکلاتی از خامه و شکلات استفاده می شود؛ اما اگر حتی این دو ماده اولیه را هم در خانه ندارید، باز هم می توانید آن را درست کنید. در ادامه شما را با طرز تهیه گاناش شکلاتی با پودر کاکائو بدون آن که نیازی به خامه داشته باشید آشنا می کنیم.
مواد لازم
- 1/2 فنجان پودر کاکائو باکیفیت
- 1/2 فنجان شکر
- 2 قاشق غذاخوری نشاسته ذرت
- کمی نمک
- 1 فنجان شیر
- 1 قاشق غذاخوری کره بدون نمک
- 1 قاشق چای خوری اسانس وانیل
طرز تهیه گاناش شکلاتی
- پودر کاکائو، شکر، نشاسته ذرت و نمک را در یک قابلمه بریزید و همه را با هم مخلوط کنید.
- مطمئن شوید که پودر کاکائو و نشاسته، گلوله نداشته باشند.
- شیر را به تدریج به مواد اضافه کنید.
- مواد را به خوبی مخلوط کنید تا هیچ گلوله ای در آن وجود نداشته باشد.
- شیر به جای مانده را هم اضافه و مخلوط کنید.
- قابلمه را روی حرارت قرار دهید و با شعله پایین به هم زدن ادامه دهید.
- بعد از 7 تا 8 دقیقه مواد شما کم کم غلیظ می شود.
- چند دقیقه دیگر آن را بپزید و شعله را خاموش کنید.
- در آخر کره و اسانس وانیل را اضافه کنید.
- مواد را خوب مخلوط کنید.
- گاناش را در یک کاسه بریزید و هر زمان که نیاز داشتید از آن استفاده کنید. این گاناش می تواند بلافاصله بعد از این که خنک شد، به عنوان یک دیپ برای دونات مورد استفاده قرار بگیرد.
- چند ساعتی آن را در یخچال بگذارید و می توانید از آن برای کیک و کاپ کیک استفاده کنید.
شما می توانید این گاناش را در 12 دقیقه و به میزان یک فنجان درست کنید. اگر فکر می کنید مواد اولیه این دستور خیلی زیاد است و در پی یک دستور راحت تر هستید، طرز تهیه گاناش شکلاتی ساده را که در ادامه برای شما آماده کرده ایم، دنبال کنید.
طرز تهیه گاناش شکلاتی ساده
مواد لازم
- 4 اونس شکلات نیمه شیرین (113 گرم)
- 1/2 فنجان خامه سنگین فرم گرفته (120 میلی لیتر)
طرز تهیه گاناش شکلاتی
- شکلات را خرد کنید و در یک کاسه بزرگ ضدحرارت قرار دهید.
- خامه را در یک ظرف مخصوص مایکروویو بریزید و آن را به مدت 45 الی 60 ثانیه در مایکروویو قرار دهید.
- مراقب باشید خامه در مایکروویو حباب نزند.
- در ادامه طرز تهیه گاناش شکلاتی، خامه گرم را روی شکلات بریزید و بگذارید 2 تا 3 دقیقه بماند.
- سپس به آرامی از وسط کاسه، مواد را هم بزنید.
- تا زمانی که یک مخلوط یک دست داشته باشید، به هم زدن ادامه دهید.
- قبل از این که بخواهید از این گاناش روی دسر استفاده کنید، اجازه دهید سرد شود.
طرز تهیه گاناش شکلاتی با شکلات سفید
ممکن است در کابینت آشپزخانه تان شکلات سفید داشته باشید ولی بعد از گذشت مدت ها هنوز دلتان نمی خواهد حتی بسته آن را باز کنید. شاید امروز همان روزی باشد که بتوانید از شرش خلاص شوید. کافی ست طرز تهیه گاناش شکلاتی با شکلات سفید را یاد بگیرید؛ چه بسا این گونه بتوانید با طعمش کنار بیایید.
مواد لازم
- 680 گرم شکلات سفید
- 227 گرم خامه سنگین فرم گرفته
طرز تهیه گاناش شکلاتی با شکلات سفید
- شکلات را به مدت 1 دقیقه در مایکروویو قرار دهید.
- خامه را حرارت دهید تا قل بزند.
- در ادامه طرز تهیه گاناش شکلاتی، خامه را روی شکلات بریزید و مطمئن شوید که شکلات را پوشانده است.
- 5 دقیقه به مواد زمان دهید.
- به آرامی هم بزنید تا مواد با هم ترکیب شوند و هوا وارد آن نشود.
برای آیسینگ کیک، گاناش را در یک ظرف کم عمق بریزید تا سفت شود؛ سپس آن را هم بزنید. اگر گاناش شما خیلی سفت بود، 10 ثانیه آن را در مایکروویو قرار دهید. آن را هم بزنید تا به غلظت دلخواه برسید.
نکاتی که نباید در طرز تهیه گاناش شکلاتی از یاد ببرید
1 نکته ای که باید در طرز تهیه گاناش شکلاتی بدون خامه بدانید
- برای این که از این گاناش به عنوان آیسینگ یا فراستینگ استفاده کنید، باید آن را در یخچال قرار دهید یا اجازه دهید چندساعتی در دمای اتاق باقی بماند. هر 10 دقیقه آن را هم بزنید تا به غلظت دلخواه برسد. بعد از آن که کامل خنک شد، روی آن تقریبا جامد و درونش نرم خواهد بود. در این مرحله از یک همزن برقی استفاده کنید. ممکن است 10 دقیقه طول بکشد، اما در آخر یک فراستینگِ گاناش سبک و پف دار دارید.
3 نکته ای که باید در طرز تهیه گاناش شکلاتی ساده بدانید
- در این دستور می توانید نسبت های خامه و شکلات را تغییر دهید و بسته به نیاز خود از آن ها استفاده کنید. در این دستور از نسبت 1:1 استفاده شده است؛ اما شما می توانید در دستور دیگری نسبت 1:2 را به کار ببرید؛ به این صورت که خامه را دو برابر شکلات یا شکلات را دو برابر خامه بریزید.
- می توانید به جای مایکروویو از اجاق گاز هم استفاده کنید.
- برای تهیه فراستینگ گاناش شکلاتی، بعد از مخلوط کردن آن، باید به مدت 1 ساعت در یخچال قرار بگیرد تا خنک شود؛ سپس آن را از یخچال خارج کنید و با همزن برقی بزنید تا رنگ آن روشن شود؛ پف کند و غلیظ شود. برای این کار باید از نسبت 1:1 استفاده کنید.
3 نکته ای که باید در طرز تهیه گاناش شکلاتی با شکلات سفید بدانید
- از گاناشی که تازه تهیه شده است می توانید به عنوان یک تزیین قطره چکانی روی کیک استفاده کنید. برای این کار مطمئن شوید که کیک شما خیلی سرد است تا گاناش خیلی سریع خود را بگیرد.
- نوع شکلاتی که استفاده می کنید، ممکن است در میزان سفت شدن شکلات موثر باشد.
- می توانید از رنگ های خوراکی در این گاناش استفاده کنید.