فهرست 12 تا از خوراکی های ممنوع برای اسهال

به گزارش وبلاگ دیدنی ها، خوراکی های ممنوع برای اسهال شامل چه مواردی است؟ اسهال یکی از بیماری های شایع در فصل گرما است که البته دلایل متفاوتی دارد. هر علتی که داشته باشد، در قدم اول و قبل از مراجعه به پزشک باید با رژیم غذایی کنترل گردد. خوردن بعضی غذاها در دوران اسهال می تواند این بیماری را شدت ببخشد، به همین دلیل باید تا زمان بهبود از خوردن آن ها خودداری کنید. خوراکی های ممنوع برای اسهال موضوع این مقاله از سرویس در است. در ادامه به شما می گوییم که مصرف چه غذاهایی برای اسهال ممنوع است و چه ممنوعیت های غذایی را باید در این دوران رعایت کنید تا به زودی سلامتتان را به دست آورید.

فهرست 12 تا از خوراکی های ممنوع برای اسهال

خوراکی های ممنوع برای اسهال

بعضی افراد به ندرت دچار اسهال می شوند و به همین دلیل می توانند به خوبی با مروری بر تغییر سبک زندگی یا رژیم غذایی شان، دلیل بروز اسهال را کشف نمایند ولی در بعضی افراد این مشکل، به صورت متناوب اتفاق می افتد که البته آن هم مطمئنا دلایل خودش را دارد.

به هر حال در دوران ابتلا به اسهال، باید از خوردن بعضی از غذاها و خوراکی ها اجتناب کنید تا سیستم گوارش بتواند به کارکرد صحیح و اولیه خود برگردد. در صورتی که در این مدت به خوردن خوراکی های ممنوع برای اسهال اقدام کنید، ممکن است شرایط از آنچه که هست، پیچیده تر گردد یا زمان درگیری بدن با اسهال، بیشتر طول بکشد. بدترین غذاها برای اسهال و خوراکی های ممنوع برای اسهال شامل موارد زیر می شوند.

1- غذاهای چرب و سرخ شده

در حالت عادی هم خوردن غذاهای چرب و سرخ شده می تواند سلامت را به خطر بیندازد ولی اگر مبتلا به اسهال هستید، خوردن چرب، غذاهای سرخ شده، ، گوشت های چرب و حتی دانه های گیاهی پرچرب مثل آجیل ها را حذف کنید.

این خوراکی ها به زمان زیادی برای هضم شدن احتیاج دارند و در دوران اسهال و تا زمانی که بدن کاملا بهبود پیدا نکرده است، هضم و جذب چربی ها با مشکل روبرو می گردد. بنابراین با خوردن غذاها و خوراکی های پرچرب، اسهال شدت بیشتری می گیرد.

2- غذاهای تند

طعم تند می تواند باعث تحریک سیستم گوارشی گردد. فلفل یکی از محرک های اصلی برای تشدید مسائل گوارشی است. کپسایسین موجود در فلفل باعث تحریک مخاط معده می گردد و ایجاد نفخ، گاز و از تبعات ناشی از خوردن فلفل خواهد بود.

بعلاوه این ماده غذایی می تواند تاثیر منفی بر سیستم گوارش ضعیف بگذارد. مخصوصا اگر در حالت عادی دچار هستید، احتمالا حتی خوردن فلفل تند هم می تواند در شما باعث بروز اسهال گردد.

3- قهوه و نوشیدنی های کافئین دار

یکی از خوراکی های ممنوع برای اسهال، قهوه است. این نوشیدنی به خاطر وجود کافئین، خاصیت ادرارآوری دارد و باعث کم آبی بدن می گردد. در خصوص چای غلیظ و نوشابه هم شرایط مشابه است. بهتر است این نوشیدنی ها را با یک دمنوش گیاهی مثل دمنوش نعناع یا زنجبیل جایگزین کنید تا الکترولیت های از دست رفته بدن را جبران کنید و عملکرد دستگاه گوارش را بهبود ببخشید.

4- مرکبات

میوه های خانواده مرکبات، توت ها، آناناس، گیلاس و انگور هم می توانند به مسائل ناشی از اسهال دامن بزنند. این اتفاق زمانی بیشتر شدت می گیرد که بدن فرد دچار سو ء جذب فروکتوز باشد که به شل شدن مدفوع یاری می نماید. به جای این میوه ها می توانید موز را جایگزین کنید.

5- لبنیات

لاکتوز یکی از اجزای اصلی شیر است که سیستم گوارش بعضی افراد به آن حساسیت نشان می دهد. علاوه بر شیر، بعضی محصولات لبنی دیگر مثل ، خامه و پنیر خامه ای هم جزو خوراکی های ممنوع برای اسهال هستند. این خوراکی ها، اسهال را تحریک می نمایند و شرایط را وخیم تر خواهند کرد.

به جای خوردن این مواد لبنی، ماست و پنیرهای بدون چربی را که بافت سفتی دارند، در برنامه غذایی تان جای بدهید. محصولات لبنی بدون لاکتوز هم گزینه های خوبی برای جایگزینی هستند.

6- حبوبات

همان طور که می دانید، حبوبات به خاطر نفاخ بودن و فراوری گاز روده، معروف هستند. لکتین موجود در حبوبات باعث ایجاد التهاب در روده و در نتیجه ایجاد گاز و می گردد. ضمناً چون حبوبات به زمان زیادی برای هضم احتیاج دارند، اگر به صورت هضم نشده به روده بزرگ منتقل شوند، در حالت عادی ممکن است خوردن آن ها باعث بروز اسهال و نفخ گردد.

7- شیرین نماینده های مصنوعی

شیرین نماینده ها به دو دسته طبیعی و مصنوعی تقسیم می شوند. شیرین نماینده های طبیعی شامل عسل، شیره انگور و و … هستند و شیرین نماینده های مصنوعی را می توان در آدامس ها، آبنبات ها و داروهای بدون قند یافت که شامل سوربیتول، مانیتول و زایلیتول می شوند.

خاصیت و ویژگی مهم این شیرین نماینده ها این است که به سختی جذب شده و در بعضی موارد باعث ایجاد اسهال می شوند. بعلاوه به خاطر این که باکتری های موجود در معده، قندها را جذب می نمایند، گاز بیشتری هم در این فرایند فراوری می گردد. در نتیجه به شدت و وخامت اسهال می افزایند.

8- آجیل و میوه های خشک

آجیل ها همان طور که جزو دسته خوراکی های پرچرب هستند، فیبر نامحلول زیادی هم دارند که باعث تشدید علایم اسهال می شوند. هم همین خاصیت را دارند و با تحریک مخاط روده، مخصوصا در افرادی که دچار بیماری های معده هستند، نفخ و گاز زیادی را فراوری می نمایند. بنابراین در طول دوران اسهال، از خوردن این خوراکی های ممنوع برای اسهال پرهیز کنید و آن ها را با هویج پخته یا موز جایگزین کنید.

9- گوشت قرمز

گوشت قرمز منبع غنی از پروتئین است و مواد مغذی موجود در آن، این ماده غذایی مقوی را به یک خوراکی دیر هضم تبدیل می نماید. بعلاوه مصرف آن باعث بالا رفتن اندازه پروتئین واکنش پذیر C و فریتین می گردد که هر دو، ماده شیمیایی التهابی هستند.

این مواد شیمیایی باعث ایجاد التهاب در دستگاه گوارش می شوند و اسهال را بدتر می نمایند. فرقی نمی نماید که گوشت قرمز را به صورت کبابی می خورید یا آب پز، در دورن اسهال تا جای ممکن از خوردن گوشت قرمز خودداری کنید تا فرایند درمانتان به سرعت پیش برود.

10- سبزیجات چلیپایی

سبزیجات چلیپایی معمولا در تهیه به کار می فرایند و شامل ، گل کلم، کلم قمری و … می شوند. این سبزیجات سرشار از فیبر هستند و کربوهیدرات های پیچیده ای دارند که هضم آن ها برای دستگاه گوارش سخت است. همین موضوع باعث می گردد که در معده ایجاد گاز و نفخ نمایند. از دیگر سبزیجات مضر برای دوران اسهال می توان به موسیر، کنگر فرنگی، کلم بروکسل، مارچوبه، تره فرنگی و پیاز هم اشاره نمود.

11- میوه های نفاخ

در حالت عادی، بعضی میوه ها نفخ زیادی فراوری می نمایند که شامل هلو، گلابی و آلو می شوند. خوردن این میوه ها در دوران اسهال می تواند به سیستم گوارش فشار زیادی وارد کند و شرایط را وخیم کند. این میوه ها را چه به صورت تازه و چه به صورت خشک شده تا زمان بهبود کامل اسهال مصرف نکنید.

12- پفک

پفک یکی از تنقلات بسیار مضر مخصوصا برای بچه ها زیر 2 سال است که در آنها باعث ایجاد مسائل گوارشی مخصوصا اسهال می گردد. این تنقلات محتوای چربی بالایی دارد و نمک زیادی هم به بدن وارد می نماید. هر دو این مواد باعث کم آبی بدن می شوند و نه تنها باعث ایجاد اسهال می شوند بلکه اسهال را بدتر هم می نمایند.

بیشتر بخوانید: رژیم تابستانی برای جلوگیری از اسهال

چه زمانی به خاطر اسهال به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر اسهال همراه با تب یا درد شدید معده دارید، یا احساس می کنید آنقدر مریض هستید که نمی توانید چیزی بنوشید، فورا به پزشک یاری کنید. در غیر این صورت، اگر تا یکی، دو روز بعد از آغاز اسهال، بهبود پیدا نکردید، به پزشک مراجعه کنید.

اگر بیش از سه یا چهار هفته اسهال تان طول کشید و شکل مزمن پیدا کرد، حتما با پزشک تماس بگیرید. در حالت کلی، اسهال جزو اختلالات گوارشی است که معمولا طی چند روز، و با رعایت نکات تغذیه ای، خود به خود رفع می گردد.

بیشتر بخوانید: دلیل اسهال در تابستان و روش های پیشگیری و درمان

سوالات متداول

آیا ژله برای اسهال خوب است؟

ژله یکی از مواد غذایی است که خوردن آن در دوره اسهال مجاز است. چون علاوه بر اینکه به راحتی هضم می گردد، می تواند آب از دست رفته بدن را هم جبران کند.

بستنی برای اسهال مفید است یا مضر؟

به خاطر اینکه در طرز تهیه بستنی از شیر و معمولا خامه استفاده شده است و هر دو این محصولات لبنی دارای لاکتوز هستند و هضم آنها برای سیستم گوارش سخت است، توصیه می گردد خوردن بستنی را تا زمان بهبود حذف کنید.

منابع: eatingwell/imodium

منبع: افق کوروش

به "فهرست 12 تا از خوراکی های ممنوع برای اسهال" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فهرست 12 تا از خوراکی های ممنوع برای اسهال"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید