ماهی تیلاپیا چیست؟
به گزارش وبلاگ دیدنی ها، ماهی تیلاپیا از مالزی به ژاپن به عنوان ماهی خوراکی وارد شد و به دلیل استفاده از پروتئین های گیاهی در تغذیه آن، قیمت آنها بسیار ارزان تر از سایر ماهی های پرورشی می باشد.
این ماهی از خانواده سیکلیدها می باشد که بدن آن به شکل مستطیل است و بدن این ماهی از پولک های بسیار ریزی تشکیل شده است. باله های بلندی در پشت این ماهی وجود دارد که دارای 23 تا 31 خار می باشد. ماهی تیلاپیا بیشتر در شرق آفریقا به خصوص کنیا زندگی می نماید. این ماهی از مالزی به کشور ژاپن به عنوان ماهی خوراکی وارد می شد. پرورش این ماهی در ژاپن، روسیه، هند و نواحی آمریکا و اروپا می باشد .
این ماهی در آب دریا هم می تواند زندگی کند. ماهی تیلاپیا در زیر دمای 9 درجه سانتی گراد می میرد و در برابر انواع بیماری ها بسیار مقاوم می باشد .تغذیه تیلاپیاها میکروفیت، گیاهان و در گونه های پرورشی پلانکتون ها می باشد. به دلیل استفاده از پروتئین های گیاهی در تغذیه ماهی ها، قیمت انها بسیار ارزان از سایر ماهی های پرورشی می باشد .
برای فراوری مثل احتیاج به یک فضای 1000 متری و تعداد 25 تا 30 عدد ماهی ماده و 12 تا 15 عدد ماهی نر می باشد. دمای مورد احتیاج آین ماهی ها 25 تا 30 درجه و بعد از گذشت 4 تا 5 ماه، تمامی لاروها بالغ می شوند .
خواص ماهی تیلاپیا برای انسان
ماهی تیلاپیا نظیر تمامی ماهی ها مقادیر زیادی سلنیوم دارد. برای سلامتی بهتر است در طول هفته دو وعده غذایی ماهی بهره ببرید .
1- یاری به تقویت استخوان ها
این ماهی مواد معدنی زیادی نظیر فسفر دارد که برای بدن اهمیت بالایی دارد. فسفر موجود در ماهی فقط برای استخوان ها نمی باشد بلکه برای رشد و نمو بدن نیز بسیار مفید است. فسفر از پوکی استخوان جلوگیری می نماید و برای تمامی استخوان ها و ناخن ها مفید می باشد .
2- جلوگیری از بیماری هایی نظیر سرطان
همانطور که قبلا اشاره شد سلنیوم موجود در این ماهی بسیار بالا است. همچنین آنتی اکسیدان های این ماهی نیز زیاد می باشد که از سرطان و بیماری های قلبی جلوگیری می نماید. از طرفی دیگر سلنیوم باعث کاهش استرس می گردد. سلنیوم از تبدیل سلول های سالم به سرطانی نیز جلوگیری می نماید .
3- افزایش قدرت و تقویت مغز
این ماهی کارایی سیستم عصبی را دو چندان می نماید. از مواد معدنی دیگر در این ماهی می توان به امگا 3 و پتاسیم اشاره کرد که برای عملکرد مغز مفید می باشد. پتاسیم جریان اکسیژن به سمت مغز را افزایش داده و مایعات موجود در بدن را به تعادل می رساند .
4- مفید برای قلب انسان
آنتی اکسیدان های زیادی در این ماهی وجود دارد که برای جلوگیری از سرطان و امراض قلبی مفید است. به دلیل وجود اسیدهای چرب امگا 3 عملکرد قلب را بهتر می نماید. این ماهی از حملات قلبی و سکته جلوگیری می نماید که این بدلیل تنظیم فشار خون توسط امگا 3 می باشد .
5- پیری را به تعویق می اندازد.
سلنیوم باعث تعویق انداختن پیری می گردد. ویتامین های E و C این ماهی برای شادابی پوست مفید می باشند .
6- یاری به لاغری و کاهش وزن
کالری این ماهی بسیار کم و پتاسیم این ماهی بسیار بالا می باشد. این ماهی مواد غذایی بدن را تامین می نماید و همچنین برای افرادی که تمایل به در یافت کالری کمی هستند بسیار مفید است .
7- مفید برای بیماران تیروئیدی
این ماهی در تنظیم غده تیروئید و بهبود عملکرد هورمون ها بسیار مفید است که به دلیل وجود سلنیوم زیاد در این ماهی می باشد. از طرفی با تنظیم غده تیروئید متابولیسم بدن افزایش می یابد .
8- افزایش سیستم ایمنی بدن
این ماهی سیستم ایمنی بدن به طور چشمگیری افزایش می دهد. از طرفی گلبول های سفید را تقویت می نماید و با مواد مضر بدن مبارزه می نماید .
مضرات ماهی تیلاپیا
نتایج جدید به دست آمده نشان می هد که بیمارنی که مسائل قلبی، آرتروز، آسم و بیماری هایی که باعث التهاب می گردد مضر استاز طرفی آمریکایی ها این ماهی را با یک تکه گوشت خوک مقایسه کردند و به این نتیجه رسیدند که گوشت خوک و این ماهی برابر است و نسبت به گوشت قرمز بالاتر نیست .
این ماهی اسید چرب امگا 6 بسیار بالایی دارد پس به دلیل اینکه نسبت اسید چرب امگا 3 به امگا 6 کمتر است به قلب آسیب می زند. در آمریکا میزان امگا 6 را روزانه 17 گرم برای مردان و 12 گرم برای زنان مجاز می دانند .
منبع: setare.com