آلو و یک جهان خاصیت

به گزارش وبلاگ دیدنی ها، بیش از هزاران گونه متفاوت از این میوه در جهان وجود دارد که از نظر رنگ، شکل و مقدار تنوع زیادی دارند. معروف ترین این گونه ها نوع ژاپنی است که بعضی انواع آن به رنگ زرد و پرآب بوده و بعضی دیگر درصد آب کمتری داشته و قرمز متمایل به ارغوانی هستند. در مطلب زیر درباره خواص،مضرات و فواید درمانی این میوه توضیحاتی ارائه داده ایم.

آلو و یک جهان خاصیت

همه چیز درباره آلو

نام های دیگر
آلوسیاه، برقوق، اجاص، قطره طلا، قلوب الدجج، گوجه برغانی
مشخصات
درخت کوتاه، معمولا بدون خار، به بلندی4-5 متر، تنه آن دارای چوب سخت با رگه های قرمز، پوست ساقه ها صاف و براق و پوشیده از کرک ظریف و خزی است.

برگها بیضی شکل یا کشیده

میوه تخم مرغی یا گرد، به رنگهای زرد، سرخ، بنفش و دارای هسته تخم مرغی کوچک چسبیده به میوه. میزان میوه آلو در سراسر جهان از 6-3 سانتی متر فرق دارد.

درباره
آلو یک میوه تک هسته ای از خانواده هلو و زردآلو است.

بیش هزاران گونه متفاوت از این میوه در جهان وجود دارد که از نظر رنگ، شکل و میزان تنوع زیادی دارند.

معروف ترین این گونه ها نوع ژاپنی است که برخی انواع آن به رنگ زرد و پر آب بوده و برخی دیگر درصد آب کمتری داشته و قرمز متمایل به ارغوانی هستند.

طعم آن از ترش تا شیرین متغیر بوده آلو از خانواده ROSACEAE است.

این گیاه بومی اروپا و آسیا محسوب می گردد و اولین بار در قرن 19، گونه های متفاوت آن به وسیله مهاجرین آسیا و اروپا به آمریکای شمالی برده شد.

نوع خشک این میوه، در جای خشک و خنک یا در یخچال به مدت 6ماه قابل نگهداری است.

در طب چینی، آب آلو به عنوان((اکسیر صبحانه)) جهت سم زدایی و شادابی بدن بعد از خواب توصیه شده است. {1}

ترکیبات غذایی

ارزش غذایی 100 گرم آلو
انرژی 46 کیلوکالری
کربوهیدرات 11.42 گرم
پروتئین 0.70 گرم
چربی کل 0.28 گرم
کلسترول 0 میلی گرم
فیبر خوراکی 1.40 گرم
اسید فولیک 5 میکروگرم
نیاسین 0.417 میلی گرم
پیریدوکسین 0.029 میلی گرم
ریبوفلاوین 0.029 میلی گرم
تیامین 0.028 میلی گرم
ویتامین (C) سی 9.5 میلی گرم
ویتامین (A) آ 345 یکای بین المللی
ویتامین (E) ایی 0.26 میلی گرم
ویتامین (K) کا 6.4 میکرو گرم
سدیم 1 میلی گرم
پتاسیم 157 میلی گرم
کلسیم 6 میلی گرم
مس 0.057 میلی گرم
آهن 0.17 میلی گرم
منیزیم 7 میلی گرم
منگنز 0.052 میلی گرم
فسفر 16 میلی گرم
روی 1 میلی گرم
غنی از آنتی اکسیدان
آلو یکی از منابع خوب آنتی اکسیدان ها است. این میوه حاوی مقادیر مناسبی از ترکیبات فنلی و بتاکاروتن می باشد که با اثر آنتی اکسیدانی خود رادیکال های آزاد اکسیژن را خنثی می نماید.

رادیکال های آزاد اکسیژن اثرات مخربی را نظیر رسوب چربی در رگها و گرفتگی عروق و بروز بیماریهای قلبی عروقی، تخریب DNA و افزایش شدید احتمال فراوری سلول های سرطانی در بدن و افزایش احتمال بروز استئوآرتریت(منشا پیدایش بیماری هایی نظیر آرتریت روماتوئید) در بدن اعمال می نمایند. لذا با توجه به تآثیر الو در پیشگیری از این بیماری ها، مصرف این میوه می تواند در سلامت انسان بسیار موثر باشد. {2}

خواص تغذیه ای و درمانی آلو

1- سلامت قلب
پتاسیم موجود در آلو مانع لخته شدن خون و تشکیل پلاک در عروق خونی می گردد و از بیماری های قلبی مانند فشارخون بالا، سکته مغزی و قلبی و آترواسکلروز پیشگیری می نماید.

آنتی اکسیدان های قوی موجود در آلو مانع از اکسیده شدن کلسترول خون و رادیکال های آزاد مضر می گردد، به همین خاطر در گردش رگ های خونی یاری می نماید و باعث سلامت قلب می گردد.

مواد مغذی موجود در آلو خطر ابتلا به اختلالات قلبی مانند حمله قلبی، آترواسکلروز را کم می نماید.

2-ضد سرطان
رنگ دانه های موجود در این میوه، آنتو سیانین ها هستند که رادیکال های آزاد مضر از بدن را پاک سازی می نمایند و از فرد در برابر سرطان های سینه، حفره دهانی، دستگاه تنفس و دستگاه گوارشی محافظت می نمایند.
3-درمان سرماخوردگی
آلو دارای ویتامین (C) و آهن فراوان است که این می تواند ترکیب عالی و مفیدی برای درمان سرماخوردگی و آنفولانزا باشد.

آلو اندازه فراوانی لکتین دارد که می تواند با ویروس های عامل آنفلوانزا مقابله کند.

4- سلامت چشم
ویتامین (A) موجود در آلو باعث سلامت چشم ها و تقویت بینایی می گردد و از شبکه چشم محافظت می نماید.
5- لاغری و کاهش وزن
خواص ضدالتهابی آلو به چربی سوزی بدن یاری می نماید و فیبر موجود در آن برای کنترل اشتها و کاهش احساس گرسنگی مفید است.

آلو با سم زدایی بدن و درمان یبوست، تأثیر زیادی در کنترل وزن دارد و اسیدسیتریک موجود در این میوه باعث می گردد دستگاه گوارش و کبد بهتر عمل کند و منجر به کاهش وزن و لاغری گردد.

6-درمان کم خونی
آهن موجود در این میوه باعث کاهش کم خونی می گردد و بعلاوه ویتامین (C) موجود در آن به جذب آهن یاری می نماید.
7- کاهش فشارخون و کلسترول
پتاسیم موجود در آلو مانع لخته شدن خون و تشکیل پلاک در عروق خونی می گردد و از بیماری های قلبی مانند فشارخون بالا، سکته مغزی و قلبی و آترواسکلروز پیشگیری می نماید.

آلو دارای فیبر فراوان است که می تواند به کاهش کلسترول یاری کند و ویتامین (B6) موجود در آن باعث می گردد سطح هموسیستئین در بدن، افزایش پیدا نکند و احتمال حمله قلبی را کم کند.

8-تسکین اعصاب
میوه آلو حاوی منیزیم است که برای انقباض ماهیچه عصبی و سیگنال های عصبی لازم است و نشاط و آرامش را برای فرد به وجود می آورد.

متخصصان معتقدند ترکیباتی که در آلو وجود دارد باعث برطرف اضطراب و استرس می گردد و یاری فراوانی در سلامت روانی فرد می نماید.

مواد معدنی فراوان موجود در آلو باعث از بین بردن تعادل یونی خون شده و مواد غذایی لازم را در اختیار سلول های بدن به ویژه سلول های عصبی قرار می دهد و این می تواند عامل مهمی در کاهش بیماری های اعصاب باشد.

9- تقویت سیستم ایمنی
این میوه در جوان سازی و کاهش چین وچروک در پوست تأثیر زیادی می گذارد. این میوه پوست را نرم و سموم پوست را پاک سازی می نماید و به تسکین تحریکات و آلرژی پوستی یاری می نماید.

آلو دارای ویتامین (C) است که این ویتامین می تواند از بدن در برابر التهاب، رادیکال های آزاد و انواع بیماری ها و عفونت های مختلف محافظت کند.

10-سوخت وساز
فیبر موجود در آلو به بهبود متابولیسم و سم زدایی بدن یاری می نماید و برای سلامت کلی بدن مفید است.
11- سلامت استخوان
آلو منبع غنی از ترکیبات فنلی و فلاونوئیدها است که برای سلامت استخوان ها بخصوص در دوران یائسگی مفید است و از انحطاط استخوانی جلوگیری می نماید.

بعلاوه ماده بور موجود در این میوه نقش مهمی در حفظ تراکم استخوان ها دارد.

پتاسیم موجود در آلو خشک برای استخوان ها و بعلاوه افزایش تراکم استخوانی در دوران سالمندی بسیار مفید است و باعث جلوگیری از دست دادن استخوان می گردد.

12- آلزایمر و پارکینسون
فلاونوئیدهای موجود در آلو به بهبود توانایی شناختی یاری می نماید و مواد مغذی این میوه باعث کاهش التهاب در مغز می گردد و برای افزایش تمرکز، یادگیری و حافظه بسیار مفید است.

مصرف آلو تأثیر زیادی در پیشگیری از بیماری های عصبی مانند آلزایمر و پارکینسون دارد.

بعلاوه ویتامین (B6) موجود در این میوه باعث انتقال بهتر سیگنال های عصبی و بهبود عملکرد سیستم عصبی می گردد.

13- خواص آلو در دوران بارداری
مواد مغذی فراوانی که در آلو وجود دارد برای سلامت زنان باردار و جنین لازم است و به رشد جنین یاری می نماید.

بعلاوه اسیدفولیک موجود در آن خطر بیماری های مادرزادی و نقایص زایمان را کم می نماید.

فیبر موجود در این میوه به پیشگیری و درمان یبوست شایع بارداری یاری می نماید.

این میوه مانع استرس، کم خوابی و خستگی در زنان باردار می گردد.

14- سلامت صفرا
فیبری که در آلو وجود دارد به علت جذب صفرای اضافی در روده و سپس دفع آن و بعلاوه پایین آوردن کلسترول، به سلامت صفرا یاری می نماید.
سایر خواص
آلو بعلاوه در تنظیم قاعدگی زنان یاری می نماید و به علت کلسیم فراوانی که دارد به حفظ سلامت دندان یاری می نماید.

بعلاوه شکوفه این میوه در درمان زخم دهان و لثه و برطرف بوی بددهان و تسکین گلودرد مفید است.

بعلاوه این میوه در جوان سازی و کاهش چین و چروک در پوست تأثیر زیادی می گذارد.

این میوه پوست را نرم و سموم پوست را پاک سازی می نماید و به تسکین تحریکات و آلرژی پوستی یاری می نماید.

این میوه در تقویت قوای جسمانی بچه ها مؤثر است و می تواند به عنوان یک یاری غذا یا میان وعده به بچه ها داده گردد.

آهن موجود در آلو باعث تنظیم خون بدن می گردد و در برطرف بی خوابی و کم خوابی فرد تأثیر بسزایی دارد. {3}

موارد منع آلو

آلو به علت دارا بودن اسید اسکالیک، می تواند در صورت مصرف بیش از حد،برای کسانی که ناراحتی کلیه یا مجاری یا کیسه صفرا دارند مشکلاتی را به همراه داشته باشد و به شکل سنگ اگزالات در مجاری ادراری ظاهر گردد.

بعلاوه طبیعت آلو سرد است و افرادی که سردمزاج هستند باید در مصرف آن اعتدال را رعایت نمایند.

آلوی وحشی برای معده مضر است. {4}

برخی افراد به میوه آلو حساسیت دارند. خارش و التهاب در دهان و گلو از نشانه های این حساسیت غذایی هستند.

این میوه حاوی مقادیر فراوانی اگزالات است که جذب کلسیم در بدن را افزایش می دهد.

از آنجایی که انباشت اگزالات و کلسیم باعث ایجاد سنگ کلیه و مثانه می گردد، افرادی که مستعد این بیماری ها هستند باید میوه آلو را با مشورت پزشک مصرف نمایند.

آلو مانند پرتقال، سیب های سبز، آناناس، لیمو ترش، گریپ فروت، نارنگی و گوجه فرنگی، ماده غذایی اسیدی ای محسوب می گردد و مصرف آن برای برخی افراد باعث ناراحتی معده می گردد.

میوه آلو در صورت مصرف زیاد، ممکن است با برخی داروها تداخل پیدا کند. برای مثال، این میوه باعث کاهش قند خون می گردد و به همین علت خوردن آن به کسانی که عمل جراحی در پیش دارند توصیه نمی گردد. در حقیقت این افراد از دو هفته قبل از جراحی نباید آلو مصرف نمایند.

تومورهای سرطانی باعث افزایش سطح سروتونین خون می شوند و آلو هم حاوی اندازه زیادی سروتونین است.

مصرف این میوه قبل از آزمایش تومورهای سرطانی ممکن است نتیجه آزمایش را اشتباهاً تغییر دهد.

برای خشک کردن آلو از ماده سولفیت استفاده می گردد تا از اکسید شدن فنول های موجود در آلوی خشک شده جلوگیری گردد.

افرادی که به ماده سلوفیت حساس هستند باید در مصرف آلوی خشک شده احتیاط نمایند چون این مسأله ممکن است منجر به واکنش های آلرژیک و حتی شوک آنافیلاکتیک (واکنش آلرژیک شدیدی که می تواند کشنده باشد) گردد. {5}

پی نوشت:

1.www.hamechiz20.ir

2.www.parsnews.com

3.www.tebyan.com

4.www.article.tebyan.com

5.www.rooziato.com

منبع: راسخون

به "آلو و یک جهان خاصیت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آلو و یک جهان خاصیت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید