طرز تهیه استانبولی با مرغ فوق خوشمزه و آسان
به گزارش وبلاگ دیدنی ها، استانبولی پلو پلویی خوشمزه و سریع است که می توانید هم بدون گوشت، هم با گوشت قرمز و مرغ تهیه کنید. قبلا در کتاب کاله روش پخت استانبولی پلو با گوشت چرخ نموده را مرور نموده بودیم و در ادامه طرز تهیه استانبولی با مرغ را آنالیز خواهیم کرد.
مواد لازم برای تهیه استانبولی با مرغ
- برنج 3 پیمانه
- مرغ 2 تکه
- پیاز 1 عدد
- سیب زمینی 3-4 عدد
- نمک، فلفل و ادویه به میزان لازم
- رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
- گوجه 4-5 عدد
طرز تهیه استانبولی با مرغ
1. آماده کردن مواد
اولین مرحله از طرز تهیه استانبولی با مرغ این است که مرغ را بپزید. برای این کار مرغ را در قابلمه بگذارید و با یک پیاز که به چهار قسمت تقسیم نموده اید، میزانی آب رویش بریزید و بگذارید خوب بپزد. هم زمان که مرغ می پزد برنج را خوب بشویید و در میزانی آب و نمک بگذارید تا خیس بخورد. هم زمان که مرغ می پزد سیب زمینی را خرد نموده و گوجه را رنده کنید.
2. پخت مایه استانبولی پلو
اکنون و در این مرحله از طرز تهیه استانبولی پلو زمان آن است که سیب زمینی را پوست بگیرید و به شکل مکعب های کوچک خرد کنید. بعد پیاز را خرد نموده در یک ماهیتابه مناسب بریزید و بگذارید با روغن خوب سرخ گردد وقتی پیاز سبک شد و به رنگ طلایی در آمد، سیب زمینی را داخل ماهیتابه بریزید و بگذارید کمی سرخ گردد. هم زمان مرغ پخته شده را از قابلمه خارج و ریش ریش کنید بعد مرغ را داخل ماهیتابه بریزید تا خوب طلایی گردد. در نهایت گوجه رنده شده را به همراه نمک، فلفل و ادویه مناسب را اضافه کنید و بگذارید خوب بپزد و آب اضافه اش بخار کند. در نهایت رب را اضافه کنید تا مایه استانبولی رنگ قرمز بهتری بگیرد.
3. پخت استانبولی پلو
وقتی مایه استانبولی پلو آماده شد. زمان آن رسیده که استانبولی پلو با مرغ و سیب زمینی را دم کنید. برای این کار هم می توانید استانبولی را به شیوه آبکش بپزید هم دم کنید.
البته دقت داشته باشید که دمی این غذا معروف تر است. بنابراین کافی است مواد و برنج را با هم مخلوط کنید و به میزان لازم آب اضافه کنید و بگذارید آب غذا خوب بخار گردد بعد در قابلمه را دم کنی بگذارید تا استانبولی پلو یا دمی گوجه سیب زمینی شما دم بکشد. معمولا بعد از 45 دقیقه برنج شما دم می کشد فقط حواستان باشد حرارت گاز کم باشد تا برنج شما نسوزد.
نکته مهم:
اگر دوست دارید استانبولی شما مجلسی باشد بهتر است آن را آبکش کنید. برای این کار برنج را داخل آبی که جوش آمده بریزید تا بجوشد بعد از این که برنج کمی نرم شد آن را آبکش کنید. در یک قابلمه مناسب یک لایه سیب زمینی برای ته دیگ بگذارید و رویش یک لایه برنج بریزید و بعد کمی از مخلوط. این کار را تا زمانی که همه برنج و مخلوط استانبولی پلو تمام گردد ادامه دهید. بعد دم کنی را روی در قابلمه بگذارید و اجازه دهید استانبولی پلوی شما به مدت 40 دقیقه دم بکشد.
نکات تکمیلی برای تهیه استانبولی
همان طور که دیدید طرز تهیه استانبولی پلو با مرغ ریش ریش کار ساده ای است و به راحتی می توانید آن را تهیه کنید اما توجه به نکات و فوت وفن های تهیه این غذا به شما یاری می نماید حاصل کارتان یک استانبولی خاص باشد.
انواع روش های تهیه استانبولی پلو
استانبولی از آن غذاهاست که حرف و حدیث در موردش زیاد است چون عده ای لوبیا پلو را هم استانبولی می دانند. بنابراین خوب است با انواع روش های تهیه استانبولی یا همان کته گوجه آشنا شوید. یکی دیگر از روش های متفاوت های تهیه این غذا تهیه استانبولی با مرغ و عدس و تهیه استانبولی با لوبیا و عدس است. اما سوای این دو مورد موارد زیر هم وجود دارد.
استانبولی پلو با گوشت مرغ چرخ نموده
یکی از روش های تهیه استانبولی این است که در آن از گوشت مرغ چرخ شده بهره ببرید. طرز تهیه استانبولی با گوشت مرغ چرخ نموده دقیقا مثل روش مرغ ریش ریش است با این تفاوت که مرغ را دیگر نمی پزید و مرغ چرخ نموده را در پیاز تفت می دهید و باقی موارد را تکرار می کنید. عده ای هم در کنارش از زرشک استفاده می نمایند. معمولا زرشک برای تزیین و اضافه کردن طعم ترش به استانبولی اضافه می گردد.
استانبولی پلو با مرغ و قارچ
اضافه کردن قارچ هم یکی از کارهای جذابی است که می تواند استانبولی پلوی شما را خاص کند. برای اضافه کردن قارچ کافی است بعد از سرخ شدن مرغ آن را به مواد اضافه کنید.
برترین گزینه ها برای سرو همراه استانبولی پلو
استانبولی از آن دسته غذاهاست که می توانید همه چیز از سالاد شیرازی گرفته تا سبزی خوردن و انواع ترشی و ماست را در کنارش سرو کنید و لذت ببرید. عده ای همراه استانبولی پلو تخمر مرغ نیمرو هم سرو می نمایند. طرز تهیه تخم مرغ نیمرو عسلی را در کتاب کاله بخوانید.
منبع: کتاب کاله