دل می شکند، مغز فرمان می دهد و قلب آسیب می بیند

به گزارش وبلاگ دیدنی ها، وقتی ناراحت می شوید و دل تان می شکند، قلب شما اذیت می شود و این فرآیندی است که احتمالا از طریق مغز انجام می شود. این نتیجه تحقیق دانشمندان سوئیسی در مورد شرایط نادری به نام سندرم قلب شکسته است.

دل می شکند، مغز فرمان می دهد و قلب آسیب می بیند

وبلاگ دیدنی ها| وقتی ناراحت می شوید و دل تان می شکند، قلب شما اذیت می شود و این فرآیندی است که احتمالا از طریق مغز انجام می شود. این نتیجه تحقیق دانشمندان سوئیسی در مورد شرایط نادری به نام سندرم قلب شکسته است.

این نارسایی خیلی سریع رخ می دهد و زمان آن معمولا پس از یک واقعه استرس زا یا احساسی مانند سوگواری است. در مورد این قضیه اطلاعات زیادی در دسترس نیست، ولی نشریه قلب اروپا می گوید که مغز در واکنش نسبت به استرس نقش ایفا می کند.

نفس تنگی و درد؛ سندروم قلب شکسته چیست؟

این سندرم به نام سندرم تاکوتسوبو هم شناخته می شود. دلیل این نامگذاری، شکل قلب افراد دارای این شرایط است که به کوزه ای ژاپنی به همین نام شباهت دارد. دلیل سندرم قلب شکسته می تواند شوکه شدن فرد باشد.

این بیماری با حمله قلبی ناشی از انسداد عروق فرق دارد، اما شباهت هایی هم به آن دارد؛ از جمله تنگی نفس و احساس درد در قفسه سینه. اغلب یک واقعه ناراحت کننده عامل شروع بیماری است، اما اتفاقات خیلی هیجان انگیز مانند عروسی یا پیدا کردن شغل نو هم می تواند با آن مرتبط باشد.

شاید بیماری موقتی باشد و عضلات قلب پس از چند روز، هفته یا ماه خودشان را بازسازی کنند، ولی برای برخی این نارسایی می تواند به مرگ هم منجر شود. گفته می شود که سالانه حدود 2500 نفر در بریتانیا به این بیماری مبتلا می شوند.

هنوز دلیل قطعی این بیماری معین نیست، اما دانشمندان معتقدند که می تواند با بالا رفتن میزان هورمون های استرس مانند آدرنالین مرتبط باشد.

اسکن قلب مبتلا به تاکوتسوبو، شکل غیر طبیعی آن را نشان می دهد

معما

دکتر یلنا قدری و همکارانش در بیمارستان دانشگاه زوریخ، فرآیندی که در مغز 15 بیمار مبتلا به قلب شکسته رخ داد را زیر نظر گرفتند. اسکن های مغزی نشان از تفاوت های قابل توجه بین آن ها و اسکن مغزی 39 فرد سالم داشت.

در مغز آن ها بین قسمت هایی که در کنترل احساسات دخیل هستند همکاری کمتری با قسمت هایی که اعمال ناخودآگاه یا اتوماتیک مثل ضربان قلب را کنترل می کنند، دیده شد. این ها قسمت هایی از مغز هستند که تصور می شود، واکنش ما نسبت به استرس را کنترل می کنند.

دکتر قدری گفت: احساسات در مغز پردازش می شوند و بنابراین منطقی است که بیماری در مغز ایجاد شود و تاثیر آن تا قلب ادامه پیدا کند.

راستا دقیق این فرآیند هنوز معین نیست و هنوز به تحقیق بیشتری نیاز دارد. اسکن مغزی بیماران قبل یا زمانی که سندرم قلب شکسته آن ها توسعه می یابد در دسترس نیست و در نتیجه دانشمندان نمی توانند بگویند که کاهش ارتباط بین بخش های مغز موجب سندرم تاکوتسوبو می شود یا برعکس.

جوئل رز، مدیر اجرایی موسسه بیماری های ماهیچه ای قلب بریتانیا، گفت: این بخشی مهم از تحقیقی است که به ما کمک می کند تا آگاهی مان راجع به ماهیچه های قلب را شکل دهیم؛ بخشی که تا به حال شبیه یک معما بوده

پروفسور دانا داوسن از دانشگاه آبردین هم در این رابطه گفت: این تحقیق پشتیبان عملکرد متقابل مغز و قلب در تاکوتسوبو است؛ فرضیه ای که ما مدت ها نسبت به آن مطمئن نبودیم.

منبع: فرادید

به "دل می شکند، مغز فرمان می دهد و قلب آسیب می بیند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دل می شکند، مغز فرمان می دهد و قلب آسیب می بیند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید