جهانگیری:دغدغه 20 هزار شاغل حوزه فرهنگ و هنر مورد توجه جدی دولت است

به گزارش وبلاگ دیدنی ها، معاون اول رییس جمهور با اشاره به ظرفیت عظیم مالی که در حوزه فرهنگ و هنر وجود دارد، گفت: فعالیت های این حوزه در بخش اقتصاد خلاق که متکی به ظرفیت های داخلی و توانمندی نیروی انسانی است می تواند به موضوع جدی در کشور تبدیل گردد که آثار مطلوبی در حوزه فراوری، صادرات و اشتغال زایی خواهد داشت.

جهانگیری:دغدغه 20 هزار شاغل حوزه فرهنگ و هنر مورد توجه جدی دولت است

به گزارش وبلاگ دیدنی ها به نقل از پایگاه اطلاع رسانی معاون اول رئیس جمهور، دکتر اسحاق دنیاگیری بعداز ظهر امروز (شنبه) در نشست با جمعی از اصحاب فرهنگ و هنر با تاکید بر اینکه حوزه فرهنگ و هنر باید به درستی تعریف و شناسانده گردد، گفت: متاسفانه به حوزه فرهنگ و هنر به لحاظ توانمندی مالی در کشور کمتر توجه شده است در حالی که با اتکا به ظرفیت های داخلی این بخش توانسته در کشور، منطقه و دنیا نقش بسزایی ایفا نموده و خروجی آن صندلی ممتازی داشته است.

معاون اول رییس جمهور توضیح داد: باید هر چه سریعتر برای مالی خلاق در حوزه فرهنگ و هنر و سندی تهیه و در دولت و یا ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی مطرح و تصویب گردد تا همه دستگاه ها متعهد به پیگیری توسعه این بخش بعنوان حوزه ای جدی در کشور گردد.

وی با اشاره به بازدید خود از نمایشگاه آثار هنرمندان بومی در شهرستان قصرقند استان سیستان و بلوچستان گفت: تمام فراوریات و صنایع دستی مردم این شهرستان به کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر می گردد و باعث توانمند شدن مردم این منطقه از لحاظ مالی شده که باید از آنها حمایت جدی انجام گردد.

دکتر دنیاگیری سپس به موضوع کرونا و آسیب های وارده به بعضی از مشاغل و صنوف کشور اشاره نمود و با بیان اینکه حوزه فرهنگ و هنر جزو نخستین بخش های صدمه دیده از پیامدهای کرونا است، گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید با پیگیری های مالی لازم بتواند از ظرفیت های فراهم شده از سوی دولت برای اختصاص منابع به آسیب دیدگان حوزه فرهنگ و هنر که از کرونا صدمه دیده اند، استفاده کند.

معاون اول رییس جمهور با اشاره به اختصاص 5 هزار میلیارد تومان به منظور پرداخت بیمه بیکاری، بر برطرف دغدغه حدود 20 هزار شاغل حوزه فرهنگ و هنر تاکید نمود و از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تامین اجتماعی و سازمان برنامه و بودجه خواست تا ضمن پرداخت بیمه بیکاری به شاغلان این حوزه ظرف دو هفته گزارشی از اقدامات اجرا شده ارائه کنند.

دکتر دنیاگیری ضرورت فراهم شدن سازوکارهای لازم به منظور استفاده از منابع 50 هزار میلیارد تومانی تسهیلات با سود 12 درصد به بنگاه های آسیب دیده از ویروس کرونا گفت: با توجه به احتیاج شاغلان این بخش به تسهیلاتی با نرخ هایی کمتر از 12 درصد، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می تواند با یاری دستگاه های دیگر از بعضی منابع نظیر منابع مربوط به اشتغال پایدار که در اختیار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است و از دوره بازپرداخت طولانی برخوردار و قرض الحسنه است به نفع هنرمندان استفاده کند.

وی سپس به موضوع پرداخت یارانه حوزه نشر و مطبوعات اشاره نمود و با تاکید بر اینکه دولت کوشش می نماید یارانه این حوزه را با وجود محدودیت بودجه سال 99 به میزان 70 تا 80 درصد پرداخت کند، گفت: بانک مرکزی نیز ارز مورد احتیاج واردات کاغذ مطبوعات و ناشران را برای سال 99 تامین خواهد نمود.

پیش از سخنان معاون اول رییس جمهور، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اهمیت و صندلی حوزه فرهنگ و هنر کشور و ظرفیت و توانمندی نیروی انسانی فعال در این بخش گزارشی از جهش فعالیت های هنری و فرهنگی در دولت های یازدهم و دوازدهم ارائه و خواهان افزایش سهم بخش فرهنگ و هنر از بودجه عمومی کشور شد.

وی با تبیین نقش هنرمندان در ایفای مسئولیت اجتماعی نظیر راه اندازی پویش مخالفت با تحریم، فراوری برنامه در دوران کرونا برای پرکردن اوقات فراغت مردم و همراهی اصحاب رسانه با دستور العمل های ستاد ملی مقابله با کرونا توضیح داد: شیوع کرونا و تعطیلی مراکزی نظیر نمایشگاه های کتاب، سینماها، تئاتر، آکادمی های هنری و کاهش شمارگان مطبوعات باعث شده تا دست اندرکاران این حوزه از نظر مالی دچار خسارت شوند و ضروری است دولت حمایت خود را در زمینه تامین اعتبار و پرداخت وام بیش از گذشته افزایش دهد.

در این جلسه که مدیرعامل خانه سینما، مدیرعامل خانه تئاتر، مدیرعامل خانه موسیقی، مدیرعامل صندوق اعتباری هنر، رییس انجمن صنفی طراحان گرافیک، رییس انجمن خوشنویسان، رییس انجمن عکاسان، رییس انجمن نقاشان، کننده انجمن طراحان پارچه و لباس ، رییس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران، رییس انجمن صنفی روزنامه های غیر دولتی استان تهران و مدیر مسئول روزنامه اطلاعات حضور داشتند، پیرامون پرداخت بیمه هنرمندان، بیمه بیکاری، پرداخت وام و تسهیلات، یاری به مسئله معیشتی هنرمندان، به رسمیت شناخته شدن رسته شغلی آنها و معین تسهیلات و امکانات لازم با هدف رونق بخشیدن به فعالیت های هنری پساکرونایی، یارانه نشر و مطبوعات، مالیات فعالیت های هنری، عرضه بنگاه های عظیم رسانه ای در بورس، توانمند سازی اصناف حوزه فرهنگی هنری بحث و گفتگو شد.

همچنین مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی، معاون مالی و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید دیدگاه ها و پیشنهادات خود در مورد حل مسئله بیمه هنرمندان، تخصیص اعتبار لازم برای یارانه مطبوعات و ناشران و استفاده از منابع موجود برای اشتغال زایی و پرداخت تسهیلات به شاغلان حوزه فرهنگ و هنر ارائه کردند.

در این جلسه مقرر شد برای یاری به شاغلان بخش فرهنگ و هنر سهم 8 درصدی بیمه شاغلان آن به مدت سه ماه از سوی دولت پرداخت گردد.

همچنین مقرر شد ضمن بازنگری در ضریب پیمانی و قراردادی هنرمندان با سازمان تامین اجتماعی، چارچوب لازم برای استمهال وام ها و یاری به سهم بیمه اختیاری افراد فراهم گردد.

در این جلسه مقرر شد کمیته ای با ریاست وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رییس سازمان تامین اجتماعی و معاون امور مالی و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه مسائل بخش فرهنگ و هنر به خصوص در حوزه بیمه بیکاری، یارانه مطبوعات، استمهال وام ها مورد آنالیز قرار داده و نحوه استفاده این حوزه از تسهیلات با سود کم ضمن یافتن راهکارهای لازم، تصمیمات مقتضی را اتخاذ و گزارش کنند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "جهانگیری:دغدغه 20 هزار شاغل حوزه فرهنگ و هنر مورد توجه جدی دولت است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "جهانگیری:دغدغه 20 هزار شاغل حوزه فرهنگ و هنر مورد توجه جدی دولت است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید